Acest website folosește cookies
×
Logo FCS
calcul volum pompe cu roți dințate

De multe ori informațiile nu sunt lizibile pe eticheta producătorului iar identificarea completă a pompei cu roți dințate poate necesita masurători extinse. Pe langă măsurătorile exterioare, pentru determinarea axului, flanșei de prindere, tipul porturilor de asiprație și refulare, mai este nevoie și de volumului geometric al pompei. Acesta poate fi identificat ușor prin compararea lungimii pompei sau al corpului cu datele din catalogul producătorului aferente modelului și seriei pompei. În lipsa acestor date, volumul geometric al pompei cu roți dințate (cu angrenaje externe) mai poate fi determinat și prin măsurarea angrenajelor din interiorul pompei. Pentru aceasta pompa trebuie demontată cu atenție, într-un spațiu curat și extras un angrenaj. De preferat este angrenajul antrenat (cel fără prelungire către ax)
Volumul geometric al pompelor cu roți dințate poate fi calculat aplicând formula următoare. Aceasta este aproximativă și nu ia în considerare forma dinților angrenajelor dar pentru identificarea pompei este suficientă.
Astfel,

ecuație calcul volum pompe roti dintate

Vg=π2×D2-d2×h

unde: pi/2 = 1.57,
D - diametru roții dințate în cm (Figura 1),
d - distanța dintre angrenaje în cm (Figura 2),
h - înălțimea angrenajului în cm (Figura 3).

Puteți introduce valorile măsurate în următoarele câmpuri pentru un calcul automat al volumului geometric.

Valoare D: [cm]
Valoare d: [cm]
Valoare h: [cm]
Volum geometric calculat: [cm3]
Diametrul roții dințate
Figura 1. Diametrul roții dințate.
Distanța dintre angrenaje
Figura 2. Distanța dintre angrenaje.
Înălțimea roții dințate
Figura 3. Înalțimea roții dințate.

În cazul prezentat în poze s-a identificat volumul geometric al unui motor hidraulic GM5-16 produs de Vickes. Acest tip de motor nu mai este în fabricație și am ales înlocuirea lui cu o versiune actualizată și mai uzuală. Astfel, aplicând formula, a rezultat un volum geometric de aproximativ 17cm3.

Dacă după citirea acestui articol mai aveți nevoie de informații suplimentare nu ezitați să ne contactați. De asemenea vă invităm să verificați gama noastră variată de pompe hidraulice cu roți dințate.

Gamă pompe cu roti dintate

Contact Fluid Control Systems

Adresă:
Bd. Theodor Pallady 287,
Cladirea IOR2, Et. 1

Program:
L-V: 09:00 - 17:00

Telefoane:
Fix: 021.340.40.54
Mobil: 0723.878.314

Email:
Email: office@fluidcontrol.ro
Skype ID: fluidcontrol