Acest website folosește cookies
×
Logo FCS

simering distrus la o pompa hidraulica

Simeringurile sunt inele de etanșare folosite în jurul arborilor rotitori. În cazul pompelor și motoarelor hidraulice, acestea opresc pierderile de ulei hidraulic acumulat în interiorul carcasei.

Cauza principală a distrugerii lor este suprapresiunea din interiorul carcasei. Aceasta poate crește din cauza obturării drenajului sau racordurilor subdimensionate. La pompele sau motoarele hidraulice uzate, pierderile de ulei sunt mai mari; ceea ce produc o creștere de debit pe drenaj și respectiv o creștere de presiune în carcasă.

O altă cauză poate fi temperatura și agenții corozivi din lichidul hidraulic care distrug materialul simeringului.

Presiunea la care rezistă simeringurile este dată de turația axului, materialul din care sunt făcute și temperatura uleiului hidraulic.
Temperatura maximă acceptată a uleiului de drenaj este de 75°C pentru Nitrile și 90°C pentru Viton.
Presiunea maximă din carcasă specificată de majoritatea producatorilor este de maxim 0.5MPa (5bar).
Atenție!!! Aceste valori trebuiesc verificate pentru fiecare produs.

Unele pompe sau motoare hidraulice, în special cele cu roți dințate sau palete unidirecționale nu au drenaj extern. Drenajul realizându-se intern prin direcționarea pierderilor către portul de aspirație. La pompele hidraulice cu pistoane axiale cu volum geometric mic (~10cmc) interiorul carcasei comunică cu portul de aspirție printr-o supapă de sens pentru a impiedica golirea de ulei a carcasei. Din cauza acestei legături, un simering defect poate introduce aer în aspirație distrugând treptat pompa.

Contact Fluid Control Systems

Adresă:
Bd. Theodor Pallady 287,
Cladirea IOR2, Et. 1

Program:
L-V: 09:00 - 17:00

Telefoane:
Fix: 021.340.40.54
Mobil: 0723.878.314

Email:
Email: office@fluidcontrol.ro
Skype ID: fluidcontrol